BIZTONSÁGOSABB TEREK LÉTREHOZÁSA
NANOGUARD TECHNOLÓGIÁVAL

A NANOGUARD technológiás bevonat rendkívül vékony és apró (nano) tüskékből álló réteg, amely elpusztít minden olyan vírust vagy baktériumot, amellyel érintkezésbe kerül. Bármilyen felületen alkalmazható, legyen az akár porózus, akár sima, fém, bőr, szövet, üveg vagy fa felület. Ellentétben a szokásos fertőtlenítőszerekkel, amelyek már egy érintés után is visszafertőződhet a NANOGUARD technológia igazoltan legalább 90 napig is védettséget ad.

Speciális technológiával felhordva egyenletes bevonatot biztosít még a nehezen hozzáférhető területeken is, ezáltal valóban hatékony védelmet biztosít még a nagyobb forgalmú helyeken is.

A NANOGUARD elektrosztatikusan felvitt antimikrobiális bevonatot hoz létre, amely bármilyen felületet a vírusok és baktériumok számára barátságtalan környezetté alakít, ezáltal tartós és folyamatos védelmet nyújt ellenük. A technológia alkalmazható teljes területekre vagy csak a sűrűbben használt érintkezési pontokra, így hosszú távú védelmet nyújtanak minden típusú kereskedelmi, vendéglátóipari vagy szórakoztatóipari helyiségek számára. A NANOGUARD technológia a lakossági területeken, otthonokban, gépjárműveken is hatékonyan alkalmazható.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

A NANOGUARD antimikrobiális technológia minden felületen alkalmazható.
Rendszeres alkalmazása sem hagy látható nyomot a felületen, nem korrozív, nem károsítja a mikroáram-köröket.
Víz-, hő- és érintésálló
Alkalmazható pórózus - mint például - fa-, textil-, papír-, kő-, betonfelületeken és nem porózus - mint például üveg-, fém-, porcelánfelületeken.

Padlók és falak • Ajtófogantyúk • Kapcsolók • Korlátok • Fali és elektromos csatlakozók • Mosogatók és csapok • Mosdók • Konyhai eszközök • Pultok és bárcsapok • Kezelőgombok és billentyűzetek • Érintőképernyők • Bevásárló kosarak • Irodaeszközök • Orvosi felszerelések • Bútorok • Sport- és edzőeszközök

 
Védelem legalább 90 napig

MI A KÜLÖNBSÉG A NANOGUARD TECHNOLÓGIA ÉS AZ EGYÉB ANTIMIKROBIÁLIS FELÜLETKEZELŐ TECHNOLÓGIÁK KÖZÖTT?

A legtöbb alkalmazott antimikrobiális technológia képes a baktériumok és gombák gyors elpusztítására azonban a vírusokkal szembeni hatékonyságuk korlátozott. A hagyományos termékek behatolnak az élő sejtekbe és hatóanyagaikkal pusztítják el. Ezeket úgy tervezték, hogy gyors hatásuk után hamar lebomlanak, hogy elkerüljék mérgező összetevőik felhalmozódásából fakadó káros hatásokat az emberekre és az állatokra. Tényleges hatásidőtartamuk 7-10 napra tehető.

A NANOGUARD egy új generációs technológia amely teljesen más megközelítést alkalmaz. Az úgynevezett nanospike-okra (nanotüskékre) épülő hatásmechanizmus magához vonzza és fizikailag roncsolja a mikroorganizmust a sejtfal vagy vírusok esetében az RNS fehérjeburkának felsértésével. A NANOGUARD bevonat erősen kötődik a felülethez, csak erős mechanikai hatás vagy sav képes eltávolítani. A kísérletek azt igazolják, hogy egyes felületeken a bevonat akár 90 napig aktív marad. 90 nap elteltével meg kell ismételni a felület kezelését az antibakteriális hatás megújításához.

A NANOGUARD TECHNOLÓGIA MŰKÖDÉSI ELVE

A NANOGUARD felületkezelő a felületre juttatva, kovalens kötést képezve egy antimikrobiális bevonatot hoz létre. A bevonat tüskékből álló  nanopajzsot alkot, amelyek mindegyike pozitív töltést hordoz, így magához vonzza a negatív töltésű mikroorganizmusokat. Miután ez a nanopajzs kapcsolatba kerül a mikroorganizmusokkal a molekuláris tüskék átszúrják a sejtet, és felrepesztik a sejtmembránját, aminek következtében a mikroorganizmus elpusztul.

A NANOGUARD technológia ezen tulajdonsága miatt tud egy folyamatos és tartós védelmet kialakítani a kezelt területeken akár 90 napon keresztül.

A LEGMODERNEBB KIJUTTATÁSI TECHNOLÓGIA

A NANOGUARD technológia lényege a felületek védelme az érintés során vagy a levegőből rákerülő mikroorganizmusok ellen. A kijuttatáshoz alkalmazott technológia elektrosztatikus töltéssel látja el a mikrocseppeket amelyek hozzátapadnak a felületekhez és egyenletesen fedik be, nem lebegnek a levegőben. Az elektrosztatikus permetező elektromos úton tölti fel a fertőtlenítőszert, lehetővé téve az összes típusú felület egyenletes bevonását az alaposabb fertőtlenítés érdekében. Amint a fertőtlenítőszer kijut a fúvókából, pozitív elektromos töltést kap, és ezáltal vonzódik az összes negatív felülethez, segítve az egyenetlen vagy nagy kihívást jelentő területeket is a fertőtlenítőszerrel való bevonásban.
Ezzel célzottabb és gazdaságosabb a kijuttatás és akár 75%-kal nagyobb a lefedettség aránya mint a hagyományos ködképző technológiákat használó eljárás során.

AZ ÓZONFRISS TECHNOLÓGIÁVAL KARÖLTVE

A NANOGUARD tartós antimikrobiális felületkezelő technológia alkalmazásakor - ahol szükséges és lehetséges - a kezelt területet ózontechnológiás fertőtlenítéssel készítjük elő. Az ózon fertőtlenítő hatása a felületeken és a kezelt terület levegőjében is érvényesül ezzel kiegészíti és tökéletesen előkészíti az antimikrobiális felületvédelem applikálását.
Az ózon alkalmazása azért tökéletes kiegészítés, mert ezzel kizárható a levegőben is terjedő kórokozók aktivitása a kezelt területről.

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS

Az eljárás hatékonyságának ellenőrzéséhez ATP+AMP biológiai szennyezettség mérőt alkalmazunk, az eljárás előtti és az eljárást követő felületi mikrobiológiai szennyezettség összehasonlítására. Az eljárás után 30 nappal az ATP+AMP műszeres kontroll vizsgálatot újra elvégzünk a kezelt területeken.

VISSZAELLENŐRIZHETŐSÉG

Az eljárás visszaellenőrizhetősége miatt a kezelést végző technológusok a kezelés időtartama alatt testkamerával videófelvételt készítenek a megrendelő beleegyezésével. A felvételt lejátszásához csak a megrendelőnek és a szolgáltatónak van jogosultsága, harmadik fél részére külön beleegyezés nélkül nem kiadható.
A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK
ÖSSZEHASONLÍTÁS MÁS ANTIMIKROBÁLIS TECHNOLÓGIÁKKAL